П`ятниця, 29.03.2024, 14:04Вітаю Вас Гість | RSS
Наконечнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Меню сайту
МОН України
Освітній портал
Педпреса
Корисні посилання
Посилання
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Урок мужності
19:17
Урок мужності

Події, що сколихнули весь світ три роки тому (криваві події на Майдані), знову і знову оживають у пам’яті людей.

По всій Україні проходять урочистості, присвячені цим жахливим подіям, що відбулися на Майдані 2013 року.

24 листопада 2016р. у 5 та 6 класах був проведений Урок мужності «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти». На  свято були запрошені  сестра Героя Небесної Сотні Романа Сеника – Леся Лисак, дружина  Ірина та дочка Сніжана загиблого героя АТО Анатолія Митника,  учасник бойових дій на сході України, колишній учень школи Роман Ковалик.

Сумна мелодія пісні «Пливе кача…» нагадала усім присутнім про страшні події 2013-2014 рр. Презентації про життєвий шлях Героїв – Романа Сеника та Анатолія Митника, які підготували класні керівники  Хархаліс М.Р. і Зубач С.І. діти та гості переглядали зі сльозами на очах.

А як проникливо і піднесено діти декламували поезії про наших Героїв! Серед них були власні вірші, складені учнями школи, а також вірші жительки с. Наконечне І Ваник Катерини Федорівни.

Своїми спогадами про своїх рідних поділилася Леся Лисак та Ірина Митник. З їхніх слів ми дізналися про героїчні вчинки Анатолія та Романа, коли вони були ще дітьми. Виступаючі подякували дітям та вчителям за пам’ять про Героїв і закликали усіх присутніх бути патріотами своєї Батьківщини.

Роман Ковалик  розповів дітям про патріотизм українських воїнів, який вони проявляють у нелегкій боротьбі з ворогом. Продемонстрував фотографії бойових побратимів, подякував усім дітям за цікавий урок. Діти передали листівку воїнам, яку виготовили власноручно.

Після заходу діти, вчителі та гості відвідали могили загиблих Героїв у с. Наконечне І та Наконечне ІІ. Ірина Митник та Леся Лисак розповіли про спорудження пам’ятників. Діти запалили лампадки, поклали квіти і молитвою згадали невинно убієнних.

Переглядів: 394 | Додав: Lesia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Єдина Країна! Единая Страна!